Pate alcoolizat

de Toamna07 in Ficat, 5 Noi 2012 | 5149 vizualizari

 

Daca doriti sa serviti ,cu adevarat,o tartina cu pate:) va ispitesc cu urmatoarea reteta exceptionala!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 600 g ficatei de pui
  • 250 ml vin alb
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate alcoolizat:

Spala ficateii,curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.Separat,taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul.Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul,presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc,pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit,zdrobeste totul cu blenderul,incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate alcoolizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine