Am gatit pastravul ieri seara impreuna cu un prieten vechi din orasul meu natal. Mai exact...el a prajit pestele si eu am facut salata...l-am mincat stropit cu un vinisor portughez alb...
Hmmmm ........A iestit f. gustos si m.am gindit sa vi-l prezint si voua.
Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece.
Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul si am taiat ardeii fisii.
in uleiul fierbinte am prajit citeva seminte de mustar, am adaugat ceapa , usturoiul, morcovul si ardeii iar cind s-au rumenit le-am scos pe o tava preincalzita in cuptor.
In acelasi ulei am fript prima data la foc iute -pe o parte -pastravul, am pus capacul si am redus focul, dupa 3-4 minute l-am intors si l-am fript pe cealalta parte. In total 10-15 minute. L-am stins cu un pahar de vin.
Am aranjat pe peste legumele deja rumenite si l-am mincat cu pofta cu salata din ingredientele descrise.
Puteti face si o garnitura de cartofi cu rozmarin.