Pastrav la gratar

de mihaelar63 in Pastrav, 12 Sep 2021 | 4142 vizualizari

 

 
    ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
Sezon de toamna, sezon de pus pe iarna. Am fost la gradina sa coacem vinete. Timp prea putin de gatit si altceva sau de pierdut vremea. O idee foarte buna a fost pastravul la gratar. L-am condimentat de acasa si l-am servit cu mare pofta preparat la gratar !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 patrav mare [700 gr ]
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 2 lamii
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • rosii cherry
  • ardei iuti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

  1. Pastravul mare l-am curatat si spalat.
  2. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline.
  3. Cu acest amestec se ung bucatile de peste pe ambele parti.
  4. La sfarsit se condimenteaza cu piper amestecat cu coaja de lamaie.
  5. Am impachetat frumos pestele in folie alimentara si l-am dus la gradina.
  6. Sotul a copt pestele la gratar.
  7. La servire am pus alaturi cealalta lamaie .
  8. Am servit alaturi de ardei si rosioare gasite in gradina.
  9.  Cine nu a condus, s-a racorit cu o bere rece de calitate . Celalalt ....
  10.  Dupa munca si rasplata !!! :d
  11. Ne-am bucurat de o masa simpla dar de calitate si deosebit de savuroasa !!!

TIPS-URI

1

La decor puteti folosi diverse flori. Asta cu conditia sa fie comestibile.

2

Eu am folosit galbenele. Acum scriind, mi-am amintit ca am vazut oreteta unde erau stropite cu ulei, prajite si apoi presarate crocante pe preparatele de carne sau salate !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu lamaie, unt si verdeata