Pastrav cu portocale si sos picant

de Doinavar in Pastrav, 12 Feb 2013 | 3980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pastravi medii
  • 1 portocala (sau 1 lamaie)
  • 1-2 ardei iuti (rosu sau verde)
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei rosu kapia
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva frunze loboda rosie, spanac
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 50 ml bulion
  • 3 linguri otet
  • sare, piper
  • 1-2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu portocale si sos picant:

Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru.
Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).

Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 – 160 grade) acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta. Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare, piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea mult zeama.
Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu zeama din tava.

Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda, spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi si puneti peste ei putin sos din tava. Restul de sos turnati-l intr-o sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit, condimente si zeama de portocala, dupa gust.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata.

2

Se recomanda vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu portocale si sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Doinavar 1

13.02.2013, 18:56

Multumesc mult.

mihaelar63 1

16.07.2013, 00:06

Pastrav- bun , prezentare -super

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:15

foarte bun pastravul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit