Daca tot am vorbit la categoria \"Legume\" despre broccoli am zis ca e cazul sa si preparam ceva ...
Si daca e sa mancam sanatos, hai sa alaturam si un peste legumelor. Deci, sa-i dam drumul!
Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.
Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.
Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.
Intre timp pregatim legumele:
Intr-o tigaie punem putin unt la topit, adaugam 2-3 catei de usturoi pisati, un praf de ghimbir, apoi broccoli.
Se lasa la inabusit si se adauga si bastonasele de morcov. Totul se face la foc iute.
Se condimenteaza, se stropeste cu 2-3 linguri de sos si la final se rostogoleste o mana de caju peste legume. Legumele trebuie sa fie crocante.
Cand totul e gata aranjam frumos pestele pe o farfurie, garnisim cu legume si decoram cu cateva fire de ceapa taiate pe lungime. Arata spectaculos, iar de gustos ce sa mai zic...
Ca sa fi fost suta la suta reteta chinezeasca, ar fi trebuit sa taiem si pestele fasii, dar nu ar mai fi mancat copiii. Mai ales Matei. Pentru el pestele trebuie sa fie peste, adica sa se vada intreg pe farfurie, alaturi de legume si nu un amestec...In final pot spune ca munca mea a fost apreciata de toata familia.