Pastitio este un preparat greces un fel fel de Lasagna a italienilor.....de retinut si preparat de cate ori aveti ocazia ..este super delicioasa ...am preparat-o dupa gustul meu
-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare
-fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj
-tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei,
-in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana se rumeneste putin carnea si scade zeama ,saram ,piperam ,adaugam putina boia dulce -in continuare preparam sosul Bechamel:
-peste untul pus intr-un vas la topit adaugam faina,amesteca, bine si tinem cateva secunde
-in momentul acesta incepem sa adaugam in fir subtire laptele,amestecand continuu cu un tel ( recomandat a se turna si amesteca in acelas timp)
-tinem pe foc pana se ingroasa putin, adaugam piper alb si putina sare
-avand toate acestea pregatite incepem asamblarea:
-ungem cu unt/ulei o tava(30/20 cm) si presaram putin pesmet
-adaugam un strat 1/2 din pastele fierte si scurse,adaugam 1/2 din cantitatea de sos,adaugam si nivelem carnea calita,asezam cateva felii de rosii,adaugam cealalta 1/2 din paste iar deasupra turnam si restul de sos.
-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,aprox 30 min.