Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Porc, 6 Aug 2016 | 8869 vizualizari

 

Cui nu ii place o bucatica de carne de porc, frageda, aromata, pe care sa o mananci cu buzele? Noi nu refuzam o bucatica mica, asa din cand in cand! Sincer, este pentru prima cand pregatesc cap de piept de porc si pot sa zic, daca il gatesti si il condimentezi cum trebuie, iese o mare bunaciune.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de piept de porc (1 kg)
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 bucati inimi anghinare
  • 3 rosii deshidratate
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri sos de rosii de casa
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 10 cartofi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor:

Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul de rosii de casa, sosul teriyaki si le amestecam toate. Peste acest amestec, punem bucata de carne, o invartim pe toate partile prin aceste condimente.

Ceapa o curatam o taiem feliii, usturoiul il curatam, il tocam marunt, apoi le punem peste carne. La final adaugam rosiile deshidratate taiate bucatele, inimile de anghinare si crengutele de marar verde. Amestecam totul bine. Acoperim bolul cu folie, dam carnea la frigider peste noapte.

A doua zi, pregatim o tava, asezam bucata de carne in ea. Turnam toate mirodeniile si ingredientele din bol, apoi punem 1 cana si jumatate de apa. Curatam cartofii, ii spalam si ii asezam pe langa carne.

Acoperim tava cu hartie de copt, apoi cu staniol si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. O lasam asa cam 2 ore-2 ore si jumatate (o testam cam dupa doua ore daca este patrunsa).

Dupa acest timp, descoperim carnea, o stropim cu zeama din tava si o mai lasam circa 30 de minute sa prinda o frumoasa rumeneala. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreaca putin, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

08.08.2016, 11:03

Mirela, si eu sunt o mare fana a cartofilor

Rocsi 1

08.08.2016, 11:04

Ksenya, iese foarte bun

Rocsi 1

08.08.2016, 11:04

Melinda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor