Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 7 Iul 2018 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 bucati praz
  • 1 bulb fenicul
  • 800 grame rosii in bulion
  • 380 grame conserva de ton in apa
  • 300 grame paste integrale (eu am folosit sub forma de dinozauri)
  • 25 grame patrunjel proaspat, tocat
  • 150 grame branza Cottage (se poate inlocui cu ricotta sau branza proaspata de vaci)
  • 20 grame Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton:

Se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se toaca usturoiul fin. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare si se adauga maslinele si usturoiul. Se soteaza cateva minute. 

Intre timp, se toaca prazul si feniculul, adaugandu-le treptat in tigaie. Se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand din cand in cand. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se adauga rosiile in tigaie, zdrobindu-le usor cu o lingura din lemn. Se adauga 400 de ml de apa si tonul scurs de apa si se mai 10 minute. Intre timp, se fierb pastele al dente (cu 1-2 minute mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj). 

La final, se adauga branza cottage, pastele si patrunjelul tocat in tigaia cu sos si se transfera intr-o tava incapatoare, potrivita pentru cuptor. Se presara Parmezan ras deasupra si se coace 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu praz, fenicul si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

Turta dulce - Descopera reteta perfecta pentru sarbatori!

pe 19.11 la 20:30

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca