Paste in sos picant

de RODIMUR in Paste, 25 Apr 2019 | 4666 vizualizari

 

Pentru că astăzi este ziua păștilor și cozonacilor, n-am avut timp să pregătesc un fel principal mai elaborat, așa că am făcut pur și simplu rapid, niște paste cu sos picant. Mi-am amintit de niște prieteni francezi, care seara făceau adeseori paste cu unt, fără nimic altceva și erau foarte mulțumiți... Soțului meu i le-am servit cu pârjoluțe, dar eu le-am mâncat simple și tare bune au fost, poate datorită sosului picant care-mi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste (steluțe)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de boia de ardei cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • rondele de ardei iuți, murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste in sos picant:

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se adaugă zahărul și condimentele (boia, oregano, chilli, sare, piper). Se amestecă și se lasă tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin sosul. Atunci se adaugă sucul de roșii, se omogenizează și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Cât timp scade sosul, se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 6-7 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, la scurs.

Se pun pastele scurse bine de apă în platou, se toarnă sosul fierbinte și se decorează cu rondele de ardei iuți murați.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar ușor, la foc mic și în ulei suficient și ele vor avea un gust plăcut, dulce.

2

Am redus la jumătate cantitatea condimentelor, pentru că voiam să adaug, la servit ardei iuți, murați în oțet.

3

Nu turnați tot sosul peste paste, ca să nu pară prea iute, unora. Cine vrea, mai poate să-și adauge în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella