Paste in sos picant

de RODIMUR in Paste, 25 Apr 2019 | 4476 vizualizari

 

Pentru că astăzi este ziua păștilor și cozonacilor, n-am avut timp să pregătesc un fel principal mai elaborat, așa că am făcut pur și simplu rapid, niște paste cu sos picant. Mi-am amintit de niște prieteni francezi, care seara făceau adeseori paste cu unt, fără nimic altceva și erau foarte mulțumiți... Soțului meu i le-am servit cu pârjoluțe, dar eu le-am mâncat simple și tare bune au fost, poate datorită sosului picant care-mi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste (steluțe)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de boia de ardei cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • rondele de ardei iuți, murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste in sos picant:

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se adaugă zahărul și condimentele (boia, oregano, chilli, sare, piper). Se amestecă și se lasă tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin sosul. Atunci se adaugă sucul de roșii, se omogenizează și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Cât timp scade sosul, se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 6-7 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, la scurs.

Se pun pastele scurse bine de apă în platou, se toarnă sosul fierbinte și se decorează cu rondele de ardei iuți murați.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar ușor, la foc mic și în ulei suficient și ele vor avea un gust plăcut, dulce.

2

Am redus la jumătate cantitatea condimentelor, pentru că voiam să adaug, la servit ardei iuți, murați în oțet.

3

Nu turnați tot sosul peste paste, ca să nu pară prea iute, unora. Cine vrea, mai poate să-și adauge în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste Chicken Alfredo