Pastele cu spanac:
Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit.
Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Pentru intins si taiat am folosit masina de paste. Daca nu dispuneti de masina, intindeti aluatul pe masa infainata, in foaie subtire. Se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii.
Pastele se rasfira apoi pe masa infainata si se lasa sa se usuce putin.
Pastele cu rosii:
Rosiile le pasam. Amestecam intr-un castron pasta obtinuta cu sare si ulei de masline, apoi adaugam faina cat sa obtinem un laut elastic si nelipicios.
Pentru taiat se procedeaza intocmai ca si la pastele cu spanac.
Pastele se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 2-3 minute. Se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece.
Le puteti servi cu orice va place voua. Eu am folosit legume.
Fasolele pastai si boabele de porumb se fierb in apa cu sare, apoi se pun intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie incinge cateva linguri cu ulei de masline, apoi adaugam legumele si le "perpelim" cateva minute. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust.
Amestecam pastele si legumele intr-un castron si...masa e gata. :)