Nici in cele mai bune vise nu am crezut ca va iesi o asemenea bunatate....
Incercati si nu veti regreta.
Curatam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt.
Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Rasturnam apa de pe ele.
Morcovii ii calim in putin ulei. Ceapa o calim separat in putin ulei pina devine translucida. Adaugam morcovii peste ceapa, ciupercile( proaspete sau din conserva) si usturoiul.Punem cimbru si oregano dupa gust si 100 ml apa, lasand sa fiarba acoperit. Cand sunt gata patrunse, adaugam cuburile de rosii( proaspete sau din conserva) si mai lasam sa dea cateva clocote pina scade sosul.Asezonam.
Intr-o cratita punem la topit cuburile de unt si adaugam faina amestecand permanent. Punem treptat laptele , invartim sa nu se faca cocoloase. Cand sosul e gata adaugam cascavalul(telemeaua) ras , mararul tocat si asezonam.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet punem un strat de sos cu marar, apoi jumatate din paste, sosul cu ciupercile si legumele. Presaram mazarea, punem un strat de sos cu marar , pastele ramase si acoperim iar cu sosul cu marar Deasupra ornam cu maslinele si cu frunze de patrunjel verde. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora pina se rumeneste frumos deasupra.
Pofta mare !
1
Se poate servi cu ketchup alaturi sau cu smantana, cine cum doreste.