Tagliatelle cu piept de pui (la cuptor)

de Dya Daniela Andrei in Paste, 14 Iun 2016 | 3950 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 4-5 rondele de tagliatelle
  • O jumătate de piept de pui dezosat
  • Câteva frunze de spanac proaspăt
  • 2-3 linguri cu brânză proaspătă (făcută în casă, dintr-un litru de lapte proaspăt şi sucul unei jumătăţi de lămâie)
  • 300 gr caşcaval trecut prin răzătoare
  • 3 linguri cu smântână
  • Un cub de unt
  • 3 ouă
  • Sare după gust

   

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu piept de pui (la cuptor):

Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare)

Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt.

 Între timp, am spălat pieptul de pui şi l-am lăsat să se zvinte. L-am tăiat apoi în fâşii subţiri, le-am sărat şi le-am fript pe tavă, pe ambele părţi.

 Într-o tavă de cuptor, unsă cu unt sau cu puţin ulei, aşezăm jumătate din cantitatea de tagliatelle, adăugăm brânza proaspătă şi presărăm o parte din caşcavalul ras. 

 Punem apoi un strat de frunze de spanac, puţin caşcaval ras şi fâşiile de pui fript.

 Adăugăm restul de tagliatelle, frunzele de spanac rămase si caşcavalul.

 Cele trei ouă le spargem într-un bol încăpător şi le amestecăm cu smântâna. Compoziţia omogenizată se toarnă în tavă, peste tagliatelle.

 Se dă tava la cuptor, pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

 După coacere se mai poate presăra puţin cascaval ras. Se servesc calde.

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu piept de pui (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varză călită cu paste