Paste cu champignon

de - Andreea - in Paste, 28 Aug 2015 | 3703 vizualizari

 

Rapid. Bun. Satios.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste
  • 200 g ciuperci tip champignon
  • 100 g porumb dulce
  • 100 g pancetta
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu champignon:

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe ambalaj). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. Cand pasta a fiert, scurgem bine apa. 

Intre timp curatam ciupercile de pielita si le taiem mai intai in doua apoi le feliem, iar piciorusul ciupercilor il feliem rondele. 

Intr-o tigaie punem putin ulei si cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat. Lasam astfel cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului. 

Punem pancetta taiata bastonase (dupa plac o puteti taia si cuburi) si lasam la calit la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi ciupercile, presaram sare si dam la foc iute pana ce apa ciupercilor s-a evaporat. Pentru un gust mai intens adaugati putin vin alb. Amestecam usor. 

La final, punem porumbul dulce bine scurs de lichidul de conservare si amestecam. Lasam astfel pentru alte 3-4 minute la foc iute amestecand continuu. 

Inainte de a amesteca ciupercile cu pastele , inlaturati usturoiul. 

Punem pastele in tigaia cu ciuperci, amestecam bine si potrivim de sare si piper . 

Se servesc calde, presarate, dupa plac, cu parmezan . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu champignon" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu carne si sos