Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii

de Corinuta in Paste, 22 Sep 2015 | 8679 vizualizari

 

O mancare tare buna si aromata, perfecta pentru cina. Iar mi-a facut cu ochiul dintr-o poza de pe Fb, iar a trebuit sa incerc reteta:))

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri ulei
  • 4 fire patrunjel verde
  • 4 fire oregano
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire busuioc verde
  • 1 ceapa mica tocata
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 500 g rosii decojite
  • 600 g gnocchi
  • 125 g mini mozzarella
  • 50 g parmezan ras
  • sare de mare, piper macinat, chilli uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii:

Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem din ulei cu ajutorul unui cleste si punem la prajit ceapa cateva minute pana devine sticloasa, adaugam si usturoiul si il lasam si pe el putin, cat sa-si lase aroma, avand grija sa nu se inchida la culoare (devine amarui).

Adaugam rosiile decojite tocate si fierbem sosul la foc mic pentru circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare si piper, iar daca va place sosul iute putini fulgi de chilli. 

Se adauga gnocchi peste sos, se amesteca bine, apoi se pun si mingiutele de mini mozzarella, taiate in doua. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-8 minute, pana mozzarella se topeste frumos. Gustam si mai condimentam la nevoie, presaram parmezan deasupra si foi proaspete de busuioc si servim.

Pofta buna!

Sursa 

TIPS-URI

1

in functie de ce fel de gnocchi gasiti in comert, s-ar putea sa fie nevoie sa-i fierbeti in apa cu sare putin inainte sa-i adaugati in sos (vedeti ce scrie pe ambalaj). Eu am gasit din cei proaspeti, i-am luat de la frigider, scria ca se fierb doar 2-3 minute, asa ca i-am bagat direct in sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu parmesan si baby mozzarella