Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

de Brindusa in Farfalle, 16 Feb 2010 | 11168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15  creveti decorticati
  • 300 g inele calamar
  • 3 bete frigarui
  • 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite oregano, uscat
  • 10 catei mici de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
  • paste fierte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara:

Aceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie.

Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt.

Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).

Pentru sos pune uleiul le incins intr-o tigaie mare, adauga restul de usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (sau rosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (daca folosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar si fierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5 minute.

Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile pe gratar, cu o tava dedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inac 2 pe cealalta parte.

Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi ai quattro formaggi