De fapt, este un fel de vargabeles, dar cum acesta se face cu taitei lati, iar eu nu am avut, am pus paste spirale. Indiferent de felul pastelor, rezultatul este unul delicios! Si, ca sa putem manca fara remuscari :D, am folosit Green Sugar.
Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza.
Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana, Green Sugar si galbenusurile. Se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele. Se amesteca din nou. Se adauga si dulceata de piersici.
Dupa ce au fiert pastele, se strecoara, se trec rapid printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se amesteca cu branza, se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava unsa bine cu unt.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Intre timp, se bat albusurile bine cu un praf de sare si se adauga pe rand, cele 2 lg de Green Sugar si se mixeaza bine dupa fiecare.
Dupa cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se pune spuma pe toata suprafata. Se da din nou la cuptor si se mai lasa, pana prinde spuma o culoare aurie deasupra.
Se serveste atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
1
Green sugar poate fi inlocuit cu zahar alb sau zahar brun.
2
Dulceata este optionala.