Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

de mirela0911 in Fusilli, 26 Apr 2017 | 7378 vizualizari

 

De fapt, este un fel de vargabeles, dar cum acesta se face cu taitei lati, iar eu nu am avut, am pus paste spirale. Indiferent de felul pastelor, rezultatul este unul delicios! Si, ca sa putem manca fara remuscari :D, am folosit Green Sugar.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase spirale
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 4-5 lg Green Sugar (sau dupa gust)
  • 3 lg smantana
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide
  • 4-5 lg dulceata de piersici
  • 2 albusuri
  • 2 lg Green Sugar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza dulce si stafide la cuptor:

Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza.
Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana, Green Sugar si galbenusurile. Se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele. Se amesteca din nou. Se adauga si dulceata de piersici.
Dupa ce au fiert pastele, se strecoara, se trec rapid printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se amesteca cu branza, se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava unsa bine cu unt.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Intre timp, se bat albusurile bine cu un praf de sare si se adauga pe rand, cele 2 lg de Green Sugar si se mixeaza bine dupa fiecare.
Dupa cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se pune spuma pe toata suprafata. Se da din nou la cuptor si se mai lasa, pana prinde spuma o culoare aurie deasupra.
Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Green sugar poate fi inlocuit cu zahar alb sau zahar brun.

2

Dulceata este optionala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza dulce si stafide la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore, cu sos si sunca