Spirale cu bacon si legume – one pot pasta

de Panacris in Fusilli, 11 Mar 2016 | 5995 vizualizari

 

Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Am cercetat și  am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemâna oricui. Nu trebuie mare pricepere ;) ! Corina Ureche, adică http://corinaureche.ro/?s=one+pot+pasta, m-a virusat :D. Îi mulțumesc și pe această cale. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, bacon și brânză

 

INGREDIENTE

  • Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
  • Bacon cubulețe 125 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Fenicul cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Parmesan ras 2 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu bacon si legume – one pot pasta:

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.

Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu bacon si legume – one pot pasta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto