E vineri si e si postul Sf Marii , asa ca m-am gandit sa fac niste PASTAI NADUSITE , (asa le compatimim noi ) ca tot mi-a trimis mami meu o sacosa MARE cu pastai carnoase si fragede din a doua recolta . Le-am gatit cu ulei , dar cei pacatosi sigur vor vrea ceva carne , langa ... pfffffffffffffffffffffff
Intr-o oala am dat la fiert pastaile spalate , fara codite si rupte-n mai multe segmente , ptr a micsora timpii de inabusire .
Intr-o cratita am calit ceapa taiata destul de marisoara in ulei si cateva linguri de apa , cu un pic de concentrat de legume ; a urmat la calit si morcovul dat pe razatoarea mare si o parte din usturoi , feliat si el . Cand toate s-au inmuiat , am adaugat si pastaile si-am lasat totul la NADUSIT , sub capac fest , deci la foc foarte mic . Cand toata bunatatea de mancare este pe 3/4 gata , am aruncat in ea si cateva rosii despielitate ptr formarea sosului . Am adaugat si restul de usturoi , am potrivit de sare , ceva piper ptr ca noua ne place , ne place , place , place , mararul si patrunjelul si-am inchis focul . A iesit buna , chiar si fara carne (zic io ... cealalta jumatate a familiei , sigur va stramba din nas ca Samanta ...)
1
Daca nu vreti de post , puteti sa aruncati in farfurie cateva linguri de smantana .