Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

de vasimur in Mancaruri de post, 9 Mai 2024 | 1747 vizualizari

 

Supele, borșurile sau ciorbe de legume, cu sau fără carne, sunt preferatele mele. De data asta m-am gândit să fac o ciorbiță de post, cu fasole păstăi, din conservă și alte legume din cămară, cum ar fi: ceapă, usturoi, morcovi, pătrunjel și cartofi. Ciorba poate fi acrită cu suc de roșii, moare de varză sau borș dar am dorit să aibă dulceața dată de legume așa că am lăsat-o așa.
Pentru Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole pastai, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, cartofi, verdeata.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post
  • 500 g fasole păstăi, din conservă (sau proaspătă)
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1-2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 bucată de țelină, mai mică (opțional)
  • 1 ceapă mai mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1ardei iute la servit (opțional)
  • 1-2 roșii proaspete sau pulpă de roșii, din conservă
  • 3-4 cartofi, de preferință roz
  • 1 crenguță cimbru uscat sau proaspăt (opțional)
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post:

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelulîi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință) iar țelina cubulețe mai mici. Tăiem roșiile și cartofii, cubulețe nu prea mari. Sotăm ceapa și legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina) la foc iute, în uleiul încins în prealabil, după care adăugăm roșiile și mai ținem pe foc doar până ce scade zeama lăsată de ele.

Într-o oală mare punem cca 4-5 l de apă, o înfierbântăm,după care adăugăm crenguța de cimbru, legumele sotate șicartofii și lăsăm la fiert cam o oră. Verificăm înțepând cu o furculiță, dacă legumele sunt fierte, sau gustăm.

Observație: Dacă fasolea păstăi este din conservă, o punem în apă rece, cam 30 minute, ca să tragă gustul de conservant. O strecurăm și o punem numai după ce au fiert cartofii și celelalte legume, ca să nu se zdrobească, fiind prefiartă și lăsăm doar un clocot-două.Dacă fasolea păstăi este proaspătă, o vom pune la fiert, odată cu cartofii sau o vom fierbe separat.

Când legumele sunt fierte, oprim focul și asezonăm cu condimente, după gust și punem și usturoiul pisat (sau tăiat feliuțe subțiri), pentru un plus de savoare. Tot acuma punem și verdeața de pătrunjel. Punem capacul și lăsăm puțin ca să se amestece aromele!

Eu am servit ciorbița cu ardei iute, pătrunjel verde tocat mărunt și cu multă smântână, nefiind zi de post când am gătit-o.

La fel de gustoasa iese si reteta de Ciorba simpla de fasole galbena pastai pe care o poti savura cu niste Ardei iuti in otet si niste Paine alba de casa.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți adăuga suc de roșii, moare de varză sau borș, dacă doriți ca ciorba să fie acră.

2

Puteți să puneți și cimbru verde tocat, sau să nu puneți deloct, dacă nu vă place.

3

Puteți servi ciorbița cu smântână dar nu va mai fi de post.

4

Dacă nu aveți roșii proaspete, puteți folosi roșii în bulion sau din conseră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza murata - Reteta traditionala de post