Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez

de nadina73 in Peste, 23 Mai 2010 | 9481 vizualizari

 

pt a evita prajelile am ales varianta cuptorului...................e super bun

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati peste dorada
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • faina de malai
  • putin ulei

garnitura:

  • 1 canita de orez
  • 3 canite de apa
  • 1 ceapa
  • 1 feliuta ardei rosu gras
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez:

Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele

Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora

Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de malai,Se unge o tava bine cu ulei apoi eu am pus o folie de aluminiu unsa si aceasta cu cu putin ulei peste care am pus bucatile de peste si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute

intre timp le-am si intors de pe o parte pe cealalta pt a se rumeni mai bine

Orezul se spala bine,ceapa se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei apoi se pun si bucatele de ardei rosu si se mai lasa sa se caleasca 2-3minute apoi se pune orezul spalat si 3 canite de apa(aceeasi canita cu care s-a pus si orezul)se pune putina sare ,se pune capacul ,se lasa sa fiarba la foc mic fara sa se mai amestece deloc ,iar cand toata apa a scazut inseamna ca si orezul e gata

Noi am servit cu mujdei de usturoi cu pasta de tomate, garnitura de orez si morcovi caramelizati,

de obicei fac cu mamaliguta ,insa am zis sa mai schimb  putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

24.05.2010, 16:58

Mai poti sa gatesti atata? Cinci fufculite

nadina73 1

25.05.2010, 00:10

medi dar cand l.-am facut ma gandeam la tine nu ai sughitat

nadina73 1

25.05.2010, 00:12

mena e si o placere si o necesitate,sincer mie tara drag bucataria si mai ales daca as avea si un depozit langa mine ,cred ca nici noaptea nu as dormi, as sat numai in bucatrie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez basmati cu peste alb file