E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat !
Ps: pana acum, v-am servit cu clatite si briose, facute cu aceasta delicioasa si aromata pasta. Daca ca v-au placut si daca vreti sa incercati si voi... am venit cu reteta !
Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.
Se poate pastra in recipiente inchise, la congelator, timp mai indelungat.
Pofta buna!
1
dovleac