Otet de zmeura

de mihaelar63 in Conserve, 24 Oct 2014 | 7156 vizualizari

 

Otetul acesta aromatizat te duce cu gandul la salate dichisite [ca aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/salata-santos-silva-47442.html] la marinate pentru fripturi. De mult timp il doream. Cum am gasit zmeura la piata acum doua saptamani mi-am pus dorinta in aplicare. Nu am aruncat nici zmeura ramasa, am pus-o intr-un borcan [la iarna o vad langa o friptura de vanat sau vita]. Trebuie sa mai etichetez borcanul sa nu se dea la el careva din familie ca prea bine arata. Otetul de zmeura cu o culoare minunata mai poate fi folosit la clatirea parului dupa spalare. Ce, bunicile noastre aveau balsam?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zmeura
  • 2 cani otet din vin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de zmeura:

Zmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra .

Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ].

Lasati sa se macereze doua saptamani .

Scurgeti zeama rubinie cu ajutorul unei site . Puneti intr-o sticluta si etichetati .

Nu aruncati zmeura ramasa . Se pune intr-un borcan , etichetat .Va folosi la sosuri pentru vanat sau carne rosie .

TIPS-URI

1

Folositi otetul de zmeura la salate , salate cu fructe , marinarea carnurilor , sosuri pentru carne rosie sau de vanat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde la borcan