Desi am cont pe acest site de ceva timp nu am indraznit sa postez nicio reteta. In seara asta mi-am facut curaj si sper sa va placa aceasta reteta de pasca poloneza. Am mancat prima data la o verisoara aceasta pasca si mi-a placut mult(reteta tot de la ea o am).
P.S. Scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul. Prima data cand am facut aceasta reteta nu aveam aparat foto.
Blat:
Se bate oul cu zaharul apoi se adauga treptata margarina , faina, esenta , cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.
Crema:
Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul ,grisul si esenta.
Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):
Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.
Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.
1
Branza pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece altfel crema se va lasa in jos iar blatul se va ridica.