Pasca cu smantana

de oana_d in Prajituri, 1 Mai 2013 | 5455 vizualizari

 

Un fel de pasca fin si delicicos, mai gustos decat pasca traditionala cu branza, cred eu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat de cozonac sau mai mult (depinde de tava și de gusturi),
  • cca 1 kg de smântâna,
  • 7 gălbenușuri,
  • 5 albușuri,
  • 10 linguri de zahar,
  • 4 linguri pline de faina,
  • un praf de sare,
  • vanilie,
  • esență de rom,
  • stafide,
  • ou pt uns.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana:

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se așează într-o tava unsa cu ulei sau direct pe hârtia de copt (folosind hârtie de copt puteți scoate pasca fără probleme din tava). Din aluatul rămas se face un colăcel pentru margine și pentru un decor în forma de cruce de pus pe deasupra păștii.

Umplutura se face astfel: dacă aveți smântână de la piață, se pune într-o pânză foarte curata, sub forma de trăistuță, pe o farfurie adâncă plină cu făină de grâu timp de câteva ore, sau chiar de seara până dimineața. Astfel făina atrage tot zerul și smântâna rămâne groasă, bună de preparat.

Se mixeaza albușurile până devin bezea și se lasă deoparte. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până când devin albicioase și cremoase. Se adaugă apoi faina, sarea, smântâna, stafidele, esența de rom, iar la urma albușurile bătute spumă tare.

Umplutura se pune peste aluatul din tavă și se unge cu ou înainte de a baga tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 de grade) cca 30 de minute.
Se scoate când trece testul scobitorii și se lasă sa se răcorească în tava 10 minute apoi se scoate cu tot cu hârtie pe un fund din lemn. Când este rece, se porționează (e mai greu de scos întreagă și de dezlipit hârtia de copt) și se servește.

TIPS-URI

1

dacă totuși smântâna este mai subțire, se poate adăuga o lingură de făină sau de griș în umplutură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2013, 22:20

Bunatate o mai fi!

MotanLaOale 1

02.05.2013, 00:07

oana_d 1

03.05.2013, 12:32

E pasca cea mai buna, dupa aceea cu ciocolata umplutura iese foarte fina, mai fina decat la pasca cu branza. Se topeste in gura.

Multumesc de comentarii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana