"Rafaello"cu glazura de ciocolata

de rodicamaria in Prajituri, 16 Oct 2011 | 6220 vizualizari

 

Foarte buna prajitura,dar la sfarsit m-am lenevit si in loc sa fac eu glazura,am pus de Dr.Oetker si nu am putut sa o tai cum se cuvine.Glazura asta de cumparat este ceva atat de tare cum n-am vazut nici o glazura pana acum.Se vede si din poza ca nu am putut sa o tai.Pacat ca din poza nu se vede ce gust bun are.

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 150 g zahar
  • 5 albuse
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cocos ras
  • 1 foaie de napolitana
  CREMA
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 5 galbenuse
  • un pachet de unt(200 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Rafaello"cu glazura de ciocolata:

Reteta este pt.tava mica.

Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu scobitoarea(in poza se vede o gaurica de la test).

Intre timp se face crema:zaharul se adauga in laptele rece si se amesteca pana se dizolva.Cu acest amestec dizolvam praful de budinca si apoi adaugam peste galbenuse si punem la fiert(in oala teflonata am pus eu,ca sa nu se lipeasca),amestecam des pana cand a prins consistenta.Lasam la racit si adaugam untul.

Cand blatul este rece punem crema si apoi glazura.

Dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Rafaello"cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Caramela