Clatite:
Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.
Sosul de ciocolata:
Ciocolata se topeste la foc mic si se toarna lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.
Lapte condensat:
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza la viteza mare pana se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de lichida, dar dupa cateva ore la frigider se va intari destul de mult.
Clatitele se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii late de 0.5 cm, obtinand astfel tagliatellele, pe care mai apoi le scaldam in sos de ciocolata si lapte condensat.