Pariziene cu mere

de adry88 in Dulciuri, 25 Apr 2013 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 oua

Umplutura

  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura unt

Uns

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Aluatul-cernem faina intr-un bol mai mare,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si 1 lingura de zahar,acoperim si lasam putin la dospit,

Adaugam untul topit,restul de zahar,coaja de lamaie,sarea.ouale batute  si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul.

Framantam un aluat elastic si nelipicios,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-merele spalate  le dam prin razatoare,le punem intr-o oala adaugam zaharul si untul si punem la calit cateva minute,la final adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim coca in bucati egale si fiecare bila o vom intinde in forma dreptunghiulara,o parte o taiem fasii sau cu cutitu o crestam cum am facut eu.

Asezam umplutura pe o partea neteda indoim marginile si rulam dispre partea cu umplutura,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le acoperim si mai lasam cca 20 min la dospit,

Le ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere