Pariziene cu gem de gutui

de Merisor in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 21981 vizualizari

 

Am vazut ca multi bucatarasi au facut aceste cornuri minunate, asa ca le-am incercat si eu.
Au iesit foarte pufoase si bune!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 ou + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt(65% grasime)
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite(2x32 gr)
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocala

Pentru umplut:

  • 750 gr gem de gutui

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem de gutui:

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.

Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin lapte caldut. 

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.

Cu restul de lapte caldut clatim vasul in care am diluat ingredientele.

Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.

Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.

Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.

Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.

Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pream marginile laterale pentru a nu iesi gemul.

Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sticky toffee pudding