Orice parinte a pregatit macar o data in viata celebrul gris cu lapte pentru cei mici, nu-i asa? Si ce bucurie sa vezi cat e de apreciat ...ce gust minunat are, in ciuda simplitatii sale: clar, e reteta consacrata a copilariei, nu-i asa? Dar ce te faci cand esti adult si te incearca nostalgia clipelor de altadata? Categoric, te duci in bucatarie si prepari minunatia asta care aduna toata familia in jurul mesei:) Si bineinteles, fiecare portie de gris cu lapte are povestea ei!:)
pentru decor
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert la foc mic. Se adauga 3-4 linguri zahar, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, in ploaie si amestecand continuu cu un tel. Se fierbe in continuare, pana cand grisul se umfla si a absorbit tot laptele, iar compozitia s-a ingrosat bine. Se adauga extractul de vanilie si se amesteca. Se potriveste de zahar, daca mai este cazul, apoi se toarna fierbinte intr-o tava de chec unsa cu putin unt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa cca 15-20 minute la foc moale. Se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza cu dulceata de fructe de padure si zmeura proaspata. Se serveste rece,portionata in feliute.
Pofta buna!