Am folosit 1 rulou de foietaj pentru 12 cornete, mi-a ramas si am facut 4 trandafiri- reteta urmatoare
Pentru merele caramelizate:
Pentru crema:
Pregăti merele caramelizate:
Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.
Adaugati untul si amestecati.
Puneti merele și gatiti 8-10 minute pentru a reduce lichidul lasat.
Am rezervat un pic de lichid caramelizat înr-un castronel pentru decor și pentru a evita ca merele sa fiarba prea tare si sa devina piure. Merele trebuie sa fie bine colorate si caramelizate. Lasati sa se raceasca.
Pregătiți crema:
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam zaharul pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Păstrați la rece.
Pregătiți conurile:
Măriti foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.
Tăiați fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime - 12 fâșii pentru 12 conuri. Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile.
Înfășurați benzile de aluat în jurul lor. Coaceți timp de 15 minute la 180 ° C . Intoarceti-le la jumătate de timp. Scoateți din cuptor și se demuleaza ușor - am stricat 2 :)) . Lasati să se răcească complet.
Se amestecă crema cu merele caramelizate.
Umpleti conurile cu crema si dati la rece.
Cu aluatul rămas am făcut 4 trandafiri- vezi aici
Poftă bună !!!!!!
1
Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile in metal