by Nadina. Multumesc Nadina, a fost foarte buna. A luat nota maxima din partea juriului meu.
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Se lasa sa se racoreasca.
Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar si se intind uniform in tava pregatita pentru budinca.
Merele se curata, se taie feliisi se aseaza in tava peste caramel. Se pudreaza cu scortisoara.
Se pune branza in pastele cu lapte si se amesteca bine. Adaugam si cele doua oua intregi si amestecam pana se incorporeaza.
Se pun pastele peste mere in tava si se deasupra se pune gemul (eu am avut de caise.). Nadina zicea ca e pentru a nu se usca pastele in cuptor (asa este, nu s-au uscat).
Se da la cuptor 30 de minute, la foc potrivit.
Cand e gata se rastoarna usor pe un platou.
Cine are rabdare asteapata pana se raceste (noi nu prea am avut)
Ornamentul meu este cu sirop de mure, dar nu e la fel de frumos ca al Nadinei. Ce sa-i faci: Dragos al meu inca nu ma ajuta la decorat :)