Placinta cu branza cu blat de gris

de ianculubita in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 10157 vizualizari

 

Pentru ca azi e sarbatoare,m-am gandit sa va aduc o placinta cu branza,gustoasa si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 250g branza proaspata de vaci
  • 250ml iaurt
  • 3oua
  • 1cana cu gris
  • 1cana cu faina
  • 2linguri zahar(dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 100g stafide
  • 1praf de copt
  • 150g unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza cu blat de gris:

intr-un bol amestecam faina cu gris si praful de copt;in alt bol amestecam branza cu ouale batute,zahar,un praf de sare,iaurt si aromele;

Intr-o tava de yena unsa cu unt,punem 50g de unt taiat cubulete,deasupra jumatate din cantitatea de gris,apoi jumatate din cantitatea de branza;

presaram jumatate din stafide,urmeaza restul de gris,restul de unt cubulete,branza iar deasupra restul de stafide;

lasam la cuptor 40min la foc portivit si taiem dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

consistenta branzei nu trebuie sa fie uscata,pentru ca trebuie sa se scurga lichid in gris sa se formeze blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza cu blat de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza dulce si stafide