Papricaș de porc

de Rita Ilies in Porc, 15 Mai 2015 | 10061 vizualizari

 

Dacă mă-ntrebați, este mult mai delicios decât cel cu carne de pasăre.
Deși unora încă li se pare ciudat să o consume, limba de porc este o carne curată, foarte fină și cu o savoare deosebită. Este folosită în bucătăriile din întreaga lumea încă de pe vremea apariției primelor vase de lut când oamenii au început să fiarbă alimentele. Și mai specială este limba de vită, însă, aceasta se găsește mai greu în măcelăriile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 4 limbi de porc + zeama în care acestea au fiert
  • două cepe medii
  • doi morcovi
  • 70 g de unt
  • 250 ml lapte integral
  • 150 ml smântână integrală
  • 3 linguri cu făină cernută
  • o lingură paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • verdeață de pătrunjel și leuștean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaș de porc:

   Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt.

   Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile.

   Când ceapa s-a înmuiat am adăugat paprika și încă 200 ml de zeamă. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 5 minute la foc iute.

   Am pregătit sosul bechamel într-un castron amestecând cu un tel cele 20 g de unt rămase, sarea și piperul, laptele, smântâna și făina. L-am turnat în tigaie și l-am fiert timp de 5 minute la foc moale amestecând constant cu o spatulă. Când acesta s-a îngroșat, am dat tigaia la o parte și am presărat verdețurile tocate. 

   Se poate servi cu mămăliguță, griș pârgălit, sau chiar cu paste. 

   Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Când cumpărați limbă, vă recomand să cumpărați mai multă și s-o fierbeți pe toată o dată. Durează câteva ore până când este fiartă perfect și astfel puteți economisi timp și energie. Păstrați și zeama ( v-am mai spus eu :) ). Se păstrează foarte bine la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaș de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cartofi taranesti