Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca

de kukibella in Porc, 30 Sep 2013 | 16558 vizualizari

 

Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca este un fel de mâncare ce îmbină armonios gusturile acrișoare și sărate, oferind un contrast interesant între varza murată moale și jumările crocante. Acesta este adesea servit ca fel principal, însoțit de mămăligă, și este apreciat pentru savoarea sa robustă și pentru faptul că oferă o sursă bună de energie în lunile reci ale iernii. Preparatul este un exemplu clasic de utilizare eficientă a resurselor disponibile în gospodăriile tradiționale românești și de valorificare a ingredientelor simple într-un mod gustos și reconfortant.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca
  • o varza (de 2-3 kg, proaspata)
  • jumari
  • 3-4 bucati carne de porc de la garnita
  • o ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 2-3 roşii (bine coapte)
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca

Varza se toaca fideluta; roşiile se curata de coaja şi se toaca; ceapa se toaca

Carnea şi jumarile se prajesc 2-3 minute;se adauga ceapa; dupa 2-3 minute adaugam varza,sarea,piperul,cimbrul şi dafinul;

Se acopera cratita cu capac şi se lasa la foc mic pana se ınmoaie varza; se adauga roşiile şi bulionul se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana este gata varza.

Se serveste cu mamaliguta si ardei iuti cu ceapa. Recomandam si varza calita in straturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura de porc si cartofi