Papoutsakis

de Bunica in Vita, 5 Aug 2011 | 8955 vizualizari

 

Este o mancare traditionala greceasc din insula Amouliani. Aaa, nu va ganditi ca am ajuns pe acolo, am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut interesanta. Este foarte buna....daca va plac vinetele. Am respectat intocmai reteta , mai putin sosul.

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete
  • 300 g. carne de vita
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • sare, piper 
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papoutsakis:

Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu).

Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.

Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust

Se pune amestecul intr-o stecuratoare, sa se scurga. 

Intre timp se spala vinetele , se taie in doua pe lungime si se umplu vinetele. 

Se pune ulei intr-un vas termorezistent uns cu ulei , se pun vinetele umplute .

Din cele doua rosii se face un suc ( rosiile se dau pe razatoare si se fierb putin).

Pisam usturoiul si il repartizam in mod egal peste carne.

Turnam sosul de rosii si dam la cuptor pentru 45 min

Cand s-au rumenit usor se scoate vasul  din cuptor si se presara de belsug cu patrunjel tocat,

TIPS-URI

1

Se poate pune si 200 ml. suc de rosii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Papoutsakis" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CARNE ASADA