Este o mancare traditionala greceasc din insula Amouliani. Aaa, nu va ganditi ca am ajuns pe acolo, am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut interesanta. Este foarte buna....daca va plac vinetele. Am respectat intocmai reteta , mai putin sosul.
Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu).
Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.
Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust
Se pune amestecul intr-o stecuratoare, sa se scurga.
Intre timp se spala vinetele , se taie in doua pe lungime si se umplu vinetele.
Se pune ulei intr-un vas termorezistent uns cu ulei , se pun vinetele umplute .
Din cele doua rosii se face un suc ( rosiile se dau pe razatoare si se fierb putin).
Pisam usturoiul si il repartizam in mod egal peste carne.
Turnam sosul de rosii si dam la cuptor pentru 45 min
Cand s-au rumenit usor se scoate vasul din cuptor si se presara de belsug cu patrunjel tocat,
1
Se poate pune si 200 ml. suc de rosii).