FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT
Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i si lasa-i sa se raceasca .
Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin , faina ramasa,cantitatea este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati marginile bine . Asezati-le pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .
MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR
Bateti ouale cu o furculita .
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.
Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
1
SE SERVESTE CALD