Panzerotti

de angyb in Pizza, 12 Ian 2013 | 15121 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina alba
  • 1 ou
  • 1 cub de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • 1/2 lingurita de zahar

Umplutura:

  • 1/2 ceapa
  • 200 ml pasta de rosii
  • busuioc
  • 200 g mozzarella
  • 200 g prosciutto cotto
  • sare

Pt.uns:

  • 1 ou
  • o lingura de lapte
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti:

Aluatul:Pregatim o maia din cubul de drojdie ,zaharul si un pic de apa calda .O lasam la un loc cald aproximativ 15 minute,.Adaugam oul ,faina alba ,sarea si framantam adaugand cate un pic de apa calda pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la un loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Umplutura: Calim ceapa intr-un pic de ulei de masline dupa care adaugam pasta de rosii .Condimentam cu sare si busuioc si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa.

Intindeti aluatul obtinut si taiem cercuri.Punem pe jumatea din cerc  cate  o lingurita de pasta de rosii deasupra mozzarella si prosciutto taiate cubulete. Inchidem cu cealalta jumatate si presam marginile cu ajutorul unei furculite.

Batem oul cu o lingura de lapte si ungem desupra dupa care presaram desupra seminte de mac.

Se da la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute pana cand se rumenesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe felii de paine(crocanta)