O combinatie grozava de arome intr-o prezentare eleganta.
In acest plating predomina texturi si gusturi care mai de care mai speciale: delicat, racoros, fin, crocant, acru, dulceag, colorat si ce mai vreti voi, pentru ca la final, toate impreuna sa faca o ''echipa'' super buna:-).
Si uite asa,in cateva cuvinte am descris acest minunat preparat.
Daca noua ne-a placut???Nici nu incape indoiala;-)
Ramane sa stiu doar si parerea voastra:)
Enjoy!
Panna cotta:
1.Punem intr-o cratita bautura din soia,busuiocul si le lasam pentru 10-15 de minute la foc mic la infuzat.Adaugam sare,piper si amestecam usor din cand in cand.
2.Punem intr-un castron agar agar ,adaugam 2-3 linguri din laptele de pe foc,amestecam usor, dupa care turnam peste lichidul fierbinte din cratita.Mai lasam sa fiarba 2 minute,apoi luam cratita de pe foc.
3.Adaugam si smantana, mazarea, fisticul ,amestecam si apoi turnam rapid amestecul in forme de care dorim.
4.Cand am umplut toate formele, lasam panna cotta sa se raceasca.
Serbet de rosii:
1.Crestam la un capat rosiile bine spalate in X.
2.Le oparim,le scoatem si le depelam, apoi le punem in baie de ghetata pentru 10 minute.
3.Le scoatem,le curatam de samburi,le taiem in cuburi potrivite si le punem intr-o tigaie pentru 20 de minute pana le scade toata zeama.
4.Cand sunt gata le punem intr-un blender si adaugam doar atata apa cat sa mearga blenderul,deci foarte putina.Adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana totul este pasta.
5.Mai dam apoi inca o data totul printr-o sita,dupa care punem amestecul in masina de inghetata si lasam pana sorbetul are o consistenta potrivita ca si cea a unei inghetate.
6.Punem vasul la rece pana in momentul servirii.
Reductie de otet balsamic:
1.Punem otetul intr-o craticioara micuta impreuna cu zaharul.
2.La foc mic lasam sa fiarba usor,pana incepe sa se lege si sa capete o textura mai grosuta,dupa care luam de pe foc si punem cratita deoparte.
Biscuite de parmezan:
1.Incingem pe foc o tigaie,punem in ea o lingura de parmezan ,il imprastiem in forma rotunda si il lasam sa se caramelizeze usor.
2.Presaram deasupra putin piper si cand biscuitele are o culoare aurie,luam tigaia de pe foc.Lasam biscuitele in tigaie sa se raceasca,el se va intari si va deveni casant.Abia cand este rece il vom lua din tigaie si ii punem pe un servet de hartie pana in momentul servirii.
Ansamblare:
1.Pe o farfurie punem cate un cruton de paine,asezam cate o bucata de panna cotta si alaturi punem cate o lingura de sorbet de rosii.
2.Pe o margine pensulam sau picuram putina reductie de otet balsamic peste care punem cateva seminte de psyllium si decoram totul cu frunzulite de creson.
Atat a fost...pofta mare s-aveti!!!