Delicioasa...si atat!
Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert.
Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.
Patru forme se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.
Dulceata se incalzeste la bain marie pana devine lichida, apoi se lasa la racit. Capsunele se taie feliute.
Se rastoarna pana cotta pe farfurie si se imbraca in dulceata racita si se orneaza cu felii de capsuni.
Reteta by Miha
1
Cand scoateti panna cotta din forma, o intoarceti in palma si bagati forma sub jet de apa fierbinte cateva secunde, pana simtiti ca se desprinde. O transferati apoi rapid pe farfurie si ridicati forma usor.
2
Toppingul nu trebuie sa fie cald pentru ca se inmoaie panna cotta.