Panna cotta cu capsuni

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 8018 vizualizari

 

Delicioasa...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • capsuni proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu capsuni:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si vanilia si se mai lasa 1 minut la fiert.

Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.

Patru forme se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.

Dulceata se incalzeste la bain marie pana devine lichida, apoi se lasa la racit. Capsunele se taie feliute.

Se rastoarna pana cotta pe farfurie si se imbraca in dulceata racita si se orneaza cu felii de capsuni.

 

Reteta by Miha

TIPS-URI

1

Cand scoateti panna cotta din forma, o intoarceti in palma si bagati forma sub jet de apa fierbinte cateva secunde, pana simtiti ca se desprinde. O transferati apoi rapid pe farfurie si ridicati forma usor.

2

Toppingul nu trebuie sa fie cald pentru ca se inmoaie panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

22.02.2010, 19:33

Pai eu daca nu le am cu cafelele, ador frapeul si rar cate un cappucino vienez, parca asa-i zice la ala cu frisca multa

Oana 1

24.02.2010, 21:21

Va servesc cu portie??? Azi am facut iar, nu ne mai saturam de panna cotta Am mai adaugat doua poze.

elena1988 1

10.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata