O reteta derivata din Pandispanul cu cirese al Aurorei: http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-cu-cirese-34535.html
Am folosit faina integrala de grau in loc de faina alba, fructoza in loc de zahar, oua bio si ulei de masline.
Cratita 1
Se pun impreuna:
- galbenusurile, fructoza, uleiul si laptele. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati faina si praful de copt. Atentie, faina integrala este mult mai grea decat cea alba, va trebui sa amestecati bine si ceva mai mult. Daca vi se pare ca aluatul a iesit prea tare, adugati lapte. Daca e prea moale, adaugati faina. Le lasati asa si va apucati de...
Cratita 2
- bateti albusurile cu mixerul pana se intaresc, adaugand si un varf de cutit de sare. Cu cat le bateti mai bine, cu atat iese praji mai pufoasa. :) Acum...
...amestecati Cratita 1 cu Cratita 2.
Cratita 3 (tava care merge la cuptor)
Nu e nevoie sa o ungeti cu nimic, puneti pur si simplu fructele pe "fundul" tavii si turnati peste aluatul. Eu am folosit piersici. Data viitoare incerc cu caise si pun si niste nuca in aluat si poate si niste stafide.
Lasati la cuptorul incins pana incepe sa miroasa in casa a praji! :) Ar trebui sa stea la cuptor cam 30 minute. In orice caz, verificati cu scobitoarea, daca iese curata e gata, daca se ia aluat pe ea si e lipicios/cleios, inseamna ca mai are de stat.
Enjoy!!!