1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute.
4. Capsunele pasate le amestecam cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cu esenta de vanilie si le inglobam in aluat.
5. Punem aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Pentru inceput 5 minute la 210°C, apoi reducem temperatura la 190°C pentru 30 min.
6. Scoatem checul, il lasam la racit, apoi il feliem si il taiem cu ajutorul unei forme inima.
7. Pentru a face aluatul alb procedam exact la fel ca la cel cu capsune (pasii 2 si 3). Inglobam si esenta de vanilie in compozitie.
8. Asezam inimioarele de capsune in tava de chec tapetata cu hartie de copt (avem grija sa fie fixate bine, din capat in capat), iar deasupra punem aluatul alb si introducem la cuptor 5 minute la 210°C, apoi inca 30 minute la 190°C.
9. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, iar apoi il pudram cu zahar.
1
Eu nu am pus, dar daca vreti puteti pune o picatura de colorant rosu in blatul cu capsune.