Pandispan cu inima de capsune

de _Alina_ in Prajituri, 27 Feb 2013 | 3839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu capsune
  • 160 g albusuri
  • 125 g zahar tos
  • 3 g praf de copt
  • 125 g faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 80 g capsune pasate
  • 1/4 lgt bicarbonat de sosiu
  • 1/2 lgt zeama de lamaie
  • Blat alb
  • 160 g albusuri
  • 125 g zahar tos
  • 3 g praf de copt
  • 125 g faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu inima de capsune:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Batem  albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.

3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam  cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute.

4. Capsunele pasate le amestecam cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cu esenta de vanilie si le inglobam in aluat.

5. Punem aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Pentru inceput 5 minute la 210°C, apoi reducem temperatura la 190°C pentru 30 min.

6. Scoatem checul, il lasam la racit, apoi il feliem si il taiem cu ajutorul unei forme inima.

7. Pentru a face aluatul alb procedam exact la fel ca la cel cu capsune (pasii 2 si 3). Inglobam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Asezam inimioarele de capsune in tava de chec tapetata cu hartie de copt (avem grija sa fie fixate bine, din capat in capat), iar deasupra punem aluatul alb si introducem la cuptor 5 minute la 210°C, apoi inca 30 minute la 190°C. 

9. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, iar apoi il pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus, dar daca vreti puteti pune o picatura de colorant rosu in blatul cu capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu inima de capsune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard