Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2011 | 10610 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu fructe si imi era tare dor de o prajitura cu muuuuuuulte fructe.Am ales ciresele si coacazele rosii ,iar pentru blat m-a inspirat "pandispanul genovez" postat de AlexJ.Rezultatul a fost o "nebunie de fructe" ,o combinatie delicioasa de dulce acrisor, intr-un blat neasteptat de pufos.

 

INGREDIENTE

Pandişpan:

  •        6 ouă
  •        180 gr zahăr tos
  •        180 gr făină
  •        30 gr unt topit
  •        250 gr cireşe fără sâmburi
  •        200 gr coacăze roşii
  •        Sare

Cremă:

  •        250 gr Mascarpone
  •        150 gr unt
  •        3 linguri zahăr pudră
  • Jeleu:
  •   200 gr cireşe fără sâmburi
  •        2 linguri zahar
  •        300 ml sirop fructe de pădure
  •        2 linguri amidon alimentar
  • Decor:
  •        Frişcă
  •        Cireşe,coacăze
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii:

Pandişpan:

Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand compozitia devine spumoasa,de consistenta unei smantani.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam in continuare pana la racire.

Se adauga faina,amestecand usor,avand grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta fiind singurul agent de crestere a prajiturii.

 Se adauga apoi si untul topit si racit,turnandu-l usor pe marginea vasului si amestecand usor pana la incorporarea sa.

 Coacazele rosii le-am adaugat usor in compozitie (mi-ar fi placut sa se vada in blat ca niste bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza in fiecare bucatica).

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a scos samburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug zahar.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea cand este copt.

Se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca.

 Crema:

Crema Marcarpone se amesteca cu untul si zaharul pudra.
Jeleu:
Ciresele fara samburi se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient cat sa-l putem pune peste crema.

Asamblare:

Peste blatul racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese