CoffeeTime

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 4850 vizualizari

 

Pentru impatimitii cafelei

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 6 oua
  • 50gr ciocolata amaruie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un vf de cutit de sare
  • 1 pliculet praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 250gr margarina Rama
  • 150gr zahar
  • 2 lg pulbere de cafea
  • 2 lg cafea concentrata

Ornare:

  • 150gr ciocolata cu lapte
  • 50gr ciocolata alba menaj
  • 6lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CoffeeTime:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm.

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel/paletele mixerului. Apoi turnam galbenusurile, pe rand, ciocolata amaruie topita si coaja de lamaie. La final inglobam faina amestecata cu praful de copt folosind o paleta, cu miscari circulare de jos in sus, pentru a nu pierde aerul din albusurile batute.

Blatul turnat in tava se tine in cuptor pana trece testul scobitorii.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi se pun pe baie de aburi. Cand compozitia s-a mai ingrosat putin, turnam cafeaua pulbere si lichida. Amestecam continuu pentru a nu se prinde. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Trebuie sa fie la aceeasi temperatura cu untul cand il adaugam si pe acesta, altfel crema se taie.

Am invatat ceva!!! :D Crema sigur nu se va taia daca:

1 - untul si amestecul de galbenusuri sunt la aceeasi temperatura (asta nu e ceva nou :p )

2 - turnam CREMA in unt si NU invers!

Deci, mixam bine untul pana devine cremos, apoi luam cate o lingura din crema si o adaugam peste unt amestecand bine.

Glazura:

Pe baie de aburi: ciocolata neagra+4lg ulei; ciocolata alba+2lg ulei.

(poate puneti mai mult ulei sa fie mai multa si mai usor de intins; in plus, daca e mai lichida, se va taia mai usor dupa ce se intareste)

Montare:

Blatul racit se taie pe jumatate si se umple cu crema.

Se orneaza cu glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CoffeeTime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina de ciocolata