Aceste pancakes-uri ies pufoase si sunt un mic dejun perfect de weekend.
Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza.
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam.
In alt bol punem ouale si laptele si le batem. Punem aceasta compozitie peste cea cu faina si amestecam usor. Adaugam afinele (mai pastram cateva si pentru decor), dar amestecam foarte incet, ca sa nu se sfarame.
Punem o tigaie pe foc, eu folosesc una de fonta. Cand s-a infierbantat, punem putin ulei, eventual putem aplica cu pensula. Cu polonicul punem in tigaie compozitie si cand incep sa se formeze gaurele in clatita, o intoarcem pe partea cealalta. Le scoatem pe o farfurie si le punem una peste cealalta, pana terminam toata compozitia.
Pancakes cu afine se servesc calde, cu miere si afine.