Desert placinta cu iaurt

de Bucataras Medi in Dulciuri, 30 Iun 2015 | 27808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg iaurt cu 10% grasime (eu am folosit Pilos)
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • In plus:
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:

Aluat: Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati. Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura: Scurgem iaurtul de zer, apoi il amestecam cu ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, esenta de rom, sarea si apoi cu grisul. Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.

Ungem tava (32x22 cm) cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii, folosind sucitorul. Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii. Impartim umplutura in doua. Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini. Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat, indepartand surplusul de pe margini. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 50 minute. Cu 10 minute inainte de a o scoate tava din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut. Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta (facem testul scobitorii), o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Pudram placinta cu zahar si apoi o taiem.

Va invit sa serviti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rustic -MALAI DULCE