Paleuri cu crema de ciocolata

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Mar 2016 | 3372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 300 g făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență vanilie
  • Cremă:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Glazură:
  • 100 gr ciocolata
  • 1-2 linguri apă sau lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Se freacă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine pufos. Adăugăm ouăle unul câte unul, apoi gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina cernută cu sare și praful de copt, apoi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Compoziția se pune cu o linguriță sau un poș în grămăjoare mici distanțate unele de altele, într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coc la 180 grade C pentru 10-15 minute în funcție de cuptor sau până se rumenesc ușor pe margine. Pentru cremă topim ciocolata și se amestecă cu frișca bătută. Se vor umple câte două cu cremă numai după ce s-au răcit. La glazură se poate alterna ciocolată albă cu ciocolată neagră. Se păstrează la rece până la consumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu crema de ciocolata