Cat de multa ciocolata poate avea un fursec in el? Raspunsul? Cat de multa! Pentru iubitorii de ciocolata, acesta ar fi fursecul perfect! Va spun sincer ca nu cred ca am folosit vreodata atat de multa ciocolata intr-un fursec atat de mic. Reteta este americana, bineinteles :) si specifica vreo jumatate de kilogram de ciocolata plus ceva chips-uri de ciocolata!
Intr-atat de nebuna nu sunt, deci am injumatatit cantitatile ingredientelor si zic eu ca bine am facut caci au iesit destul de multi biscuitei incat sa se sature si prietenii si rudele. Sunt intr-adevar deliciosi, dar recomand consumul cu masura, asta daca cineva poate sa inteleaga ce inseamna cuvantul "masura" atunci cand savureaza acesti biscuitei :). Si daca nu v-am convins, va mai zic ceva, cat sunt calzi sunt moi precum prjiturelele negrese tip brownies, atunci cand se racesc sunt chiar biscuitei dar cu si mai mult gust de ciocolata! E un duo perfect! :)
Mai intai incazim cuptorul la 175 grade C,pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul.
Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua.
Obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula.
Apoi adaugam bobitele de ciocolata, luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.
Lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!