Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 27904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru "patul de mamaliga"
  • mamaliga
  • 50 g telemea
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta:

Chiftelute:

Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat.  Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.

Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.

Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guacamole