Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 4963 vizualizari

 

ei bine astazi am facut faimoasele "chiftele in aluat de bere",dar fetita mea imi zicea ca ea nu vrea,ca vrea chiftelele facute in alt fel,ma rog(deci pe maine am in meniu chiftele altfel :))),asa ca am facut si cu alta umplutura...Chiar grozave...merg de minune in loc de sandvis ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina de grau dur
  • 200 gr faina alba
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • sunca
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijloc punem cascaval si sunca dupa plac,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel cu fiecare biluta de aluat,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

TIPS-URI

1

marginile trebuie inchise bine pentru ca in timpul coacerii cascavalul se topeste si poate iesi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta