ei bine astazi am facut faimoasele "chiftele in aluat de bere",dar fetita mea imi zicea ca ea nu vrea,ca vrea chiftelele facute in alt fel,ma rog(deci pe maine am in meniu chiftele altfel :))),asa ca am facut si cu alta umplutura...Chiar grozave...merg de minune in loc de sandvis ;)
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.
Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.
Intindem fiecare biluta de aluat si in mijloc punem cascaval si sunca dupa plac,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.
Procedam astfel cu fiecare biluta de aluat,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.
Le dam la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).
1
marginile trebuie inchise bine pentru ca in timpul coacerii cascavalul se topeste si poate iesi.