Paine de casa si doi ani de bucataras

de Adi in Piine, 28 Apr 2016 | 4697 vizualizari

 

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul!
Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare acum. 
Bine, ce-i drept va cunosteam mai de mult, prin intermediul Merisoarei, care ma chema sa vad ce a mai postat cineva, ce replica a dat altcineva si tot asa, pana m-am decis sa vad singur cu ochii mei tot ce se intampla aici.
Si serbez azi doi anisori cu paine calda si pufoasa, ca tort nu stiu sa fac. :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 450 ml apa calda
  • 50 g drojdie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa si doi ani de bucataras:

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc.

Se prepara maiaua.

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina si se omogenizeaza amestecul.

Se lasa maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se transfera in adancitura din faina.

Se adauga treptat apa calda in care s-a dizolvat sarea, uleiul si smantana si se amesteca adaugand si faina de pe margini.

Se amesteca mai intai cu o spatula, apoi se transfera aluatul pe masa infainata si se framanta pana cand devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa aluatul la dospit, la loc cald si acoperit, pana cand isi dubleaza volumul, aproximativ 35-40 de minute, apoi se imparte in doua si se aseaza in tavile unse cu putin ulei.

Se mai lasa la crescut si in tavi, pana  cand trece usor de marginile acestora, apoi se dau tavile la cuptor pentru 40-45 minute la 180 de grade.

Este foarte buna si pufoasa!

Noi devoram o paine calda si simpla, asa de mult ne place.

TIPS-URI

1

Smantana adaugata in aluat face painea sa devina mai pufoasa si mai alba.

2

Inainte de a se introduce in cuptor, aluatul se cresteaza usor pentru un aspect placut.

3

Zaharul adaugat la maia, ajuta drojdia sa dospeasca aluatul mai rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa si doi ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:32

la cat mai multi ani pe Bucataras

Painea de casa e ceva mai buna asa ca eu nu o refuz niciodata

mihaelar63 1

01.06.2016, 00:11

Felicitari Adi Fain din partea ta sa o sustii si sa o secondezi pe Merisoara . Roata se intoarce Felicitari pentru retete si pentru timpul petrecut cu noi

Cris2711 1

24.10.2016, 17:56

Acum am facut si eu reteta ta,e la cuptor,miroase atat de bine,abia astept sa savurez paine de la casa Udrea )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre